Гройсман виступив за скасування абонплати за газ

Гройсман виступив за скасування абонплати за газ

Фото: УНІАН

У понеділок прем'єр підготує офіційні документи, потрібні для цього.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман ініціював перегляд упровадженої з 1 квітня абонплати за газ для населення. Про це йдеться у відеозверненні, поширеному на сторінці глави уряду в соцмережах.

Високопосадовець пояснив, що спеціально дослідив відповідне рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, та його наслідки для споживачів. І дійшов висновку, що роздвоєння тарифу на плату за спожитий газ і абонентську плату за факт наявності мереж суттєво збільшує видатки простих українців. На думку Гройсмана, це не є припустимим. "Щойно я завершив нараду з цього приводу. Збільшення дійсно є і становить у середньому в розрахунках від 1,3 до 3 разів. Особливо це стосується тих, хто живе у багатоквартирних будинках", - пояснив він.

За словами прем'єра, Кабмін категорично не підтримує такого рішення та ініціюватиме його скасування. "Я щойно мав розмову з представником комісії, яка встановила цю абонплату з 1 квітня. Хоча Національна комісія з енергетики і не підпорядковується уряду і прем'єр-міністру, але я в понеділок направлю офіційне звернення. Вимагаю, щоб це рішення було переглянуто", - заявив Гройсман і додав, що це є принциповою позицією.

Нову методику розрахунку вартості газу було прийнято 28 березня. Новація вже викликала критику в експертів і виявила абсурдні приклади нарахування тарифів, що відрізняються в кілька разів, для сусідніх сіл з однаковою інфраструктурою. Також була озвучена думка, що прибуток від збільшення тарифів, який складе в сумі додаткові майже 8 млрд гривень на рік, піде не в бюджет країни, а кишені олігархів, які є власниками облгазів.

З першого квітня українцям нараховуватимуть обов'язкову абонплату за газ

З першого квітня українцям нараховуватимуть обов'язкову абонплату за газ

Повʼязані теми:

Наступна публікація