Курс рубля поповз донизу після нападу РФ на українські кораблі у Керченській протоці

Курс рубля поповз донизу після нападу РФ на українські кораблі у Керченській протоці

Фото: Reuters

На біржах зростає як вартість долара, так і євро.

На тлі агресії Росії у Керченській протоці курс рубля почав знижуватися на Московській біржі.

Зокрема, до кінця першої години торгів курс євро виріс на понад 60 коп., досягнувши на максимумі позначки 75,65 руб.

Окрім цього курс долара піднявся до 66,61 руб., що на 41,5 коп. вище за рівень закриття попередніх торгів.

Зазначимо, також знижується основний фондовий індекс Московської біржі, який досяг позначки 2284,3 пункту, що на 2,5% нижче за рівень закриття попередніх торгів. Нижче за позначку 2300 пунктів значення індексу опустилося вперше від 30 жовтня.

Момент тарану українського буксира російським кораблем зняли на відео

Момент тарану українського буксира російським кораблем зняли на відео

Нагадаємо, напередодні поблизу Керченської протоки російські силовики нахабно пішли на таран, обстріляли і захопили три українські судна: "Яни Капу", "Нікополь" і "Бердянськ", полонивши 23 українських моряків, серед яких є двоє тяжкопоранених. Українські судна намагалися пройти Керченську протоку і потрапити на українську базу в акваторії Азовського моря. Але росіяни, попри усі міжнародні угоди, не дозволили цього зробити.

Через агресію Росії у Керченській протоці Збройні сили України приведено у повну бойову готовність. Рада національної безпеки й оборони, яка зібралася у Києві минулої ночі, запропонувала запровадити воєнний стан на 60 діб. Щоб це рішення набрало сили, його має підтримати Верховна Рада. Депутатів сьогодні скликають на позачергове засідання. Президент Петро Порошенко уже заявив, що запровадження воєнного стану не є оголошенням війни, не передбачатиме мобілізації чи обмеження конституційних прав та свобод.

Повʼязані теми:

Наступна публікація