Рева розповів, як відбуватиметься збільшення пенсій

Рева розповів, як відбуватиметься збільшення пенсій

Фото: УНІАН

Від 1 жовтня 2017 року будуть перераховані та осучаснені всі раніше призначені пенсії за єдиними правилами обрахунку пенсії.

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що збільшення пенсій з 1 жовтня буде відбуватися в автоматичному режимі.

Про це пише «Радіо Свобода».

«Всі перерахунки пенсій будуть зроблені без звернень пенсіонерів», – сказав Рева.

Окрім того, від 1 жовтня 2017 року будуть перераховані та осучаснені всі раніше призначені пенсії за єдиними правилами обрахунку пенсії, незалежно від того, у якому році була призначена пенсія.

Нагадаємо, Рада затвердила законопроект, що запускає пенсійну реформу. Документ відновлює диференціацію розмірів пенсій залежно від отриманого заробітку та страхового стажу. Окрім цього повинен відбутися перегляд умов перерахунку (індексації) пенсій, а також щорічний перерахунок пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати.

Пенсійна реформа підвищить рівень пенсій на 140 гривень

Пенсійна реформа підвищить рівень пенсій на 140 гривень

Після ухвалення законів щодо пенсійної реформи мінімальна пенсія в Україні зросте на 11% (на 140 грн) – від нинішніх 1312 грн до 1452 грн для тих, у кого достатньо страхового стажу.

Від 1 жовтня для призначення та перерахунку пенсій застосовуватиметься прожитковий мінімум, що передбачений держбюджетом на 1 грудня 2017 року. Тобто від 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме 1452 грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація