У МВФ прокоментували воєнний стан і кредит для України

У МВФ прокоментували воєнний стан і кредит для України

У фонді спостерігають за ситуацією та запевняють у дотриманні попередніх рішень.

Підстави для обмеження попередньо визначених обсягів співпраці з Україною відсутні. Про це заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман.

"Ми спостерігаємо за останніми подіями, включаючи введення воєнного стану, і сподіваємося на невідкладну деескалацію поточної ситуації. МВФ не має юридичних обмежень щодо продовження співпраці з Україною в цій ситуації", - офіційно заявив представник фонду.

Як повідомлялося, на позачерговому засіданні Верховної Ради 26 листопада депутати розглянули та підтримали пропозицію РНБО про введення воєнного стану в десяти областях України. "За" проголосували 276 нардепів. Президент Петро Порошенко подякував парламентарям за це рішення та пояснив, що запровадження воєнного стану передбачається лише у випадку наземної операції регулярних військ РФ проти регіонів, яких не торкнулася попередня агресія у Криму та на Донбасі. Також глава держави запевнив, що дія указу поширюватиметься на області, які розташовані вздовж російського кордону, придністровської ділянки україно-молдовського кордону і вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів. "Якщо нам вдасться уникнути цього сценарію, права і свободи громадян України не будуть обмежуватися. Указ передбачає право президента, як тільки російський солдат перетне кордон, не втрачати жодної секунди для того, щоби забезпечити захист української землі", - наголосив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація