В Україні знову відключатимуть від комунальних послуг за борги

В Україні знову відключатимуть від комунальних послуг за борги

Фото: УНІАН

Заборона на відключення користувачів діятиме лише на час "червоної зони".

В Україні скасували заборону відключати від постачання комунальних послуг громадян, що мають борги.

Про це йдеться у поправках "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж". 

У документі виключили пункт про те, що на період дії карантину і протягом 30 днів від дня його скасування забороняється припинення або призупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України за несплату або оплату в неповному обсязі.

Водночас, якщо в Україні введуть обмеження "червоного" рівня, заборона відключати споживачів комунальних послуг у разі наявності заборгованості діятиме. Але тільки на період дії "червоного" рівня і протягом 30 днів після його скасування.

Також як і раніше, на час дії карантину заборонено нарахування та стягнення штрафів за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, а також примусове виселення боржників з "комуналки" з належного їм житла під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Нагадаємо, у Мінфіні розповіли, скільки українців не мають грошей на комуналку. На виплату субсидій у минулому році витратили понад 36 млрд гривень з державного бюджету.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація