Стрілець - характеристика знака зодіаку

Стрілець - характеристика знака зодіаку

Фото: Credits

Від 23 листопада до 21 грудня з входженням Сонця у чергове сузір'я на небі пануватиме дев'ятий знак Зодіаку — Стрілець. Його керівна стихія — Вогонь, планета-управитель — Юпітер.

Хто вони — люди, що народилися під сузір'ям Стрільця? Які якості характеру їм властиві? Якими талантами вони володіють від природи і які професії в зв'язку з цим вибирають? Чим чоловіки-Стрільці відрізняються від жінок цього знака? Про це розповідає астропсихологиня Валентина Віттрок.

Загальна характеристика

Стрілець — один із найактивніших і найенергійніших знаків зодіаку, яким під силу все, крім одного: вони категорично не можуть сидіти на місці. Їх тягнуть нові відчуття і враження, тому серед представників знака дуже багато мандрівників. Та й вибравши будь-яку іншу професію, Стрільці за першої ж можливості зриваються з місця і їдуть за тридев'ять земель, щоб підвищити рівень адреналіну в крові. Стрільці відкриті, нехитрі й товариські, тому вони легко заводять знайомства, але, на жаль, так само легко їх втрачають — велику кількість людей важко утримати поруч навіть таким комунікабельним людям, як вони. До того ж, представникам знака часом не вистачає глибини — вони володіють поверхневими знаннями, яких вистачає лише на першу стадію "зваблювання". Справедливості заради треба визнати, що Стрільці не переживають з цього приводу: на місце колишнього приятеля тут же приходять одразу кілька нових знайомих — представники цього знака рідко проводять час на самоті.

Ще одна відмінна риса Стрільців — прагнення до справедливості, яку вони готові відстоювати навіть на шкоду самим собі. Завдяки своєї чесності та прямолінійності вони, як правило, спочатку говорять і роблять, і тільки потім думають, через що часто створюють враження людей нетактовних і невихованих. Чи варто говорити, що Стрілець вкрай рідко дійсно хоче образити свого співрозмовника — це у нього виходить само собою, без потаємної думки, тому ображатися на них — все одно що таїти зло на дитину, яка не в змозі передбачити, яку реакцію викличуть його слова.

Через свою непосидючість Стрільці вибирають професії, пов'язані з рухом і вимагають спілкування з великою кількістю людей. До того ж представники знака володіють рідкісним даром переконання, тому з них виходять прекрасні вчителі, викладачі, проповідники та місіонери. Серед Стрільців також багато видавців, журналістів і детективів, зокрема приватних.

Чоловік-Стрілець

Чоловік-Стрілець, як правило, перебуває в центрі уваги будь-якої компанії: симпатичні, чарівні, заразливо сміються — їх просто неможливо не помітити. Багато що в житті дається їм легко і практично без зусиль, ніби падає з неба, за що представники інших знаків, що досягають тих самих результатів з великими труднощами, потай заздрячи Стрільцям, вважають їх улюбленцями долі. Чоловіки цього знака також схильні ризикувати — часом за високими ставками, і найчастіше залишаються у виграші, хоча трапляється й навпаки, хоч це їм і не властиво. На роботі вони користуються репутацією ентузіастів, які беруться за справу там, де інші відходять убік, і досягають своєї мети.

Серйозним недоліком чоловіків-Стрільців — в усякому разі, в очах жінок — є їхня рідкісна полігамність. Про таких представників сильної статі прийнято говорити, що вони не пропускають жодної спідниці. Під свою схильність до зрад Стрільці підводять філософську базу, запевняючи, що шукають свою єдину і неповторну — ідеал, до якого земні жінки, як правило, не дотягуються. Перш ніж вийти заміж за Стрільця, його обраниця повинна морально підготуватися до того, що чекає на неї в спільному житті з ним — кількість зрад, яке їй доведеться пережити, в стані витримати далеко не кожна представниця прекрасної статі.

Жінка-Стрілець

Жінок-Стрільців можна — зрозуміло, умовно — розділити на дві категорії. До першої належать вишукані й витончені представниці знака, які обожнюють мистецтво, вищий світ і знаменитих людей, з якими, як правило, дружать. Їх часто можна побачити на театральних прем'єрах, вернісажах і вечірках, вони елегантно й зі смаком одягнені, дотепні та легко підтримують бесіду на будь-яку тему. Друга категорія — жінки спортивного складу, які, можливо, і поступаються у вишуканості першій, зате завжди перебувають у чудовій формі — як фізичній, так і моральній. Вони легкі на підйом, їм не властива рефлексія і сумніви в собі та своїх силах.

Найбільше на світі жінка-Стрілець любить свободу і незалежність, тому не зможе бути поруч із чоловіком, який їх обмежуватиме. Представник сильної статі, який захоче жити із жінкою-Стрільцем, повинен відпустити її гуляти на довгому повідці. На чоловіків представниці знака діють як шампанське — в мистецтві паморочити голову шанувальникам вони не мають собі рівних. А властиву їм мінливість, коли сьогодні вони, здається, закохані без пам'яті, а сьогодні ледь дивляться на предмет вчорашньої пристрасті, посилює ефект — чоловіки готові йти за ними на край світу. Жити жінки-Стрільці воліють своїм розумом: жодні авторитети і вже тим більш горезвісна чиясь думка їм не указ.

Пара для Стрільця

Найкращою парою для Стрільців є Леви — два знаки Вогню прекрасно ладнають, їхній союз є практично ідеальним. Вони однаково волелюбні, тому поважають кордони один одного і не порушують їх. Скорпіони вважають Стрільців недалекими вискочками, тому представникам цих знаків важко побудувати гармонійні взаємини. Представників врівноваженого знака Терезів дратує однозначність і непохитність Стрільців — вони щиро не розуміють, як можна не сумніватися в своїх силах, і дратуються через це.

Цікаво складаються стосунки у представників знака з Тельцями, які захоплюються Стрільцями та обожнюють їх, але рідко можуть розраховувати на взаємність. А ось із Раками все з точністю до навпаки: Стрільці тягнуться до них, але Раки ними нехтують — на їхній погляд, у Стрільців всього — зовнішніх даних, голосу і навіть чарівності — занадто для скромників-Раків. А ось із Дівами й Рибами Стрільцям краще не зв'язуватися — вони навряд чи зможуть скласти хороший союз.

Знаменитості, які народилися під знаком Стрільця

Під знаком Стрільця народилися політик Вінстон Черчілль, дизайнер Джанні Версаче, кінорежисери Стівен Спілберг і Вуді Аллен, музиканти Френк Сінатра, Джиммі Гендрікс, Едіт Піаф, Тіна Тернер, Крістіна Агілера і Брітні Спірс, супермодель Тайра Бенкс, актори Джейн Біркін, Бред Пітт, Джуді Денч, Міла Йовович, Кім Бейсінгер, Єн Сомерхолдер, Тіль Швайгер, Джейк Джиленхол, Самуель Джексон, Бен Стіллер і Деріл Ганна.

Читайте також: Що ми знаємо про людей, які народилися під знаком Скорпіона

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
характеристики знаків
Наступна публікація