Якщо відключили опалення: 6 способів зігрітися вночі

Якщо відключили опалення: 6 способів зігрітися вночі

Фото: Credits

Якщо вночі у вас раптово відключиться опалення і температура в оселі впаде нижче звичної позначки, зігрітися буде непросто. Але провести ніч в умовному комфорті і виспатися цілком реально, якщо дотримуватися цих порад.

Спати в холоді доволі складно – низька температура впливає як на сон, так і на настрій. Експерт зі сну поділився з Еxpress.co.uk порадами, як зігрітися вночі без опалення.

Використовуйте наматрацник

Наматрацник може бути одним із найкращих придбань, яке допоможе вам зігрітися під час сну у квартирі без опалення.

Наматрацники можуть мати різні наповнювачі, і від вашого наповнювача залежить рівень збереження тепла. В зимовий період наматрацник із піни з ефектом пам'яті або мікрофібри чудово зберігає тепло, а також забезпечує додатковий рівень комфорту.

Спіть на плоскому простирадлі

Британський експерт дає несподівану пораду: він рекомендує поверх простирадла на резинці стелити звичайне плоске простирадло (без резинки). За словами експерта, воно дуже корисне взимку. Додавання плоского простирадла до комплекту постільної білизни означає, що у вас є додатковий шар матеріалу, який утримує тепло тіла та зігріває пальці ніг протягом ночі. Бавовна – найкращий матеріал для плоских простирадл. Вона м'яка на дотик, міцна і добре зберігає тепло. Також ви можете вибрати фланель – один з найтовщих постільних матеріалів. Фланелеві простирадла додадуть тепла та затишку холодної ночі.

Повісьте важкі штори

Важкі і щільні штори є вдалою інвестицією у збереження тепла і служитимуть вам довгі роки. Вони також можуть суттєво вплинути на температуру у спальні.

Ще однією їхньою перевагою є високий рівень звукоізоляції, який також робить їх ідеальними для людей, які сплять.

Використовуйте свічки та квіткові горщики

Ви можете використовувати чайні свічки й теракотові горщики для квітів, щоб ефективно обігріти невелику кімнату. Помістіть чотири свічки в невелику металеву тацю, а зверху поставте два квіткові горщики.

Керамічний горщик забирає більшу частину тепла від свічок, а зовнішній горщик фокусує все це тепло вгору, в повітря.

З міркувань безпеки краще залишатися в тій самій кімнаті, що й свічки, поки вони запалені, щоб переконатися, що все працює правильно. Їх також варто тримати якомога далі від дітей, домашніх тварин і легкозаймистих речей.

Купіть кашемірові шкарпетки

Фото: Credits

За словами експерта зі сну, кашемір утримує втричі більше тепла, ніж стандартні вовняні вироби та тканини, що робить його одним із найкращих матеріалів для шкарпеток. Кашемірові шкарпетки триматимуть ваші пальці ніг у теплі всю ніч.

Пийте гарячі напої перед сном

Фото: Credits

Гарячий напій перед сном означатиме, що у шлунку є тепла рідина, яка тимчасово підвищує температуру тіла.

Але пам'ятайте, що рекомендовані напої перед сном мають бути без кофеїну й цукру.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація