Ісус Христос був не євреєм, а греком та мав інше ім'я - документалісти

Ісус Христос був не євреєм, а греком та мав інше ім'я - документалісти

Ісус Христос був не євреєм, а греком та мав інше ім'я - документалісти

Фото: commons.wikimedia.org

Дослідження підозрюють, що грецьке походження чудотворця навмисно стерли з історії.

Amazon Prime представив документальний фільм під назвою "Біблійні змови", у якому розповіли, що насправді Ісус не був євреєм і звали його інакше.

Про це пише Daily Mail.

Ісус Христос був єврейським проповідником. Він вважається сином самого Бога і месією, який був обіцяний ще в Старому завіті. Однак у новому дослідженні йдеться про його справжнє походження. Автори фільму розповідають про існування грецького філософа Аполонія Тіанського. Археологи довго шукали місце народження Христа, тим не менш, не змогли виявити будь-які сліди його дитинства у Єрусалимі. Щодо Аполлонія, то документалісти кажуть, що він народився того ж року, що й Ісус - в Центральній Анатолії, що на території сучасної Туреччини.

Аполлоній ходив босим, мав довге волосся і бороду. Археологи надали гравюри і статуї, які зображують грецького чудотворця. Аполлоній та Ісус здаються дуже схожими. Теми їхніх проповідей також практично збігалися. 

Дослідження археологів дозволяють зробити висновок, що Аполлоній був дуже шанованою і впливовою особистістю в Східному Римі. Він вмів творити чудеса: оживляти мертвих, зціляти хворих і провіщати майбутнє, а армія його послідовників вважала його "сином Бога".

Багато глядачів не прийняли теорію Amazon Prime, заявивши, що цьому немає доказів, і автори хочуть поставити під сумнів Біблію.

Нагадаємо, історики з Університету Хайфи кажуть, що знайшли портрет Ісуса Христа на стелі давньої хрестильні на півдні Ізраїлю.Зображення разюче відрізняється від його звичного образу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація