На міжнародному конкурсі у Швеції переміг український стартап

На міжнародному конкурсі у Швеції переміг український стартап

На міжнародному конкурсі у Швеції переміг український стартап

Сервіс допомагає покращити пошук донорів / Фото: donor.ua

Сервіс створено для швидкого пошуку донорів.

У Стокгольмі з 18 до 20 березня відбувався конкурс стартапів Startup Weekend, перемогу у якому здобула українська команда.  

Стартап-переможець Udonors було створено для швидкого контакту між донорами та тими, хто їх потребує.

Про це повідомив Ain.ua із посиланням на технічного керівника і засновника сервісу-переможця Олександра Краковецького.

Стартап Udonors було створено для виходу на міжнародний ринок українською командою ДонорUA.

Головною метою сервісу став "розумний" пошук донорів. А в версії для міжнародного ринку його удосконалили використанням сучасних комунікаційних каналів.

"Ми запропонували ідею, щоб боти повністю автоматизували роботу з учасниками проекту. Наприклад, посилали за географічною ознакою персоніфіковані повідомлення про те, що в такий-то день під ваш будинок приїде спеціальний автобус для збору крові, завдання - тільки прийти", - пояснив Краковецький.

Система розумних ботів може автоматично відповідати на запитання учасників проекту, розсилати повідомлення, стежити за медичними показниками донорів, розподіляти між донорами бонуси і подарунки. Допоможуть боти і в популяризації донорства - наприклад, розсилаючи персоніфіковані повідомлення на кшталт: "Ваш друг здав кров".

За словами засновника сервісу, особливих матеріальних винагород у конкурсі команда не отримала. Однак відтепер проект, який сприймали як благодійний, зумів знайти партнерів та модель монетизації проекту. 

Нагадаємо, що цо це вже не перший український стартап, який підкорив міжнародний конкурс. Раніше український туристичний сервіс TripMyDream виграв міжнародний стартап-конкурс Seedstars Summit 2016, фінал якого пройшов у швейцарській Лозанні.

Компанія боролася за звання переможця в числі десяти фіналістів, серед яких команди з Європи, Африки і Америки. TripMyDream дістався головний приз – інвестиції на суму в півмільйона доларів.

Цей сервіс підшукує подорож без вказівки точки призначення. Досить вписати в форму місто вильоту, період і вид відпочинку (зимовий/літній/екскурсійний), планований бюджет — і TripMyDream видасть найпридатніші і економні результати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація