Секрети, які допоможуть зробити рис розсипчастим.
Ми зібрали секрети приготування смачного розсипчастого плову. Хитрощами, як приготувати золотистий та апетитний рис, щоб зернятко було до зернятка, поділилися фахівці.
Шість простих секретів для приготування розсипчастого плову
- Беремо необхідну кількість рису й кілька разів ретельно промиваємо його в холодній воді. Рис перемішуємо у воді та ніби перетираємо в долонях, щоб змити якомога більше крохмалю. Результатом має бути прозора вода після рису.
- Перш ніж готувати рис, його потрібно замочити. А зробити це треба для того, щоб позбутися зайвого крохмалю, який і робить зерна липкими. Замочувати рис потрібно в гарячій, близько 60°, підсоленій воді. Вважається, що так зерна краще очищаються і вбирають воду, що впливає на розсипчастість рису.
- Для варіння важливо заливати рис гарячою водою, так зерна рівномірно прогріваються і варяться без злипання.
- Перш ніж варити, замочений рис бажано злегка, перемішуючи, посмажити на олії. Це зміцнить структуру зерен і надасть плову особливого смаку.
- Важливо дотримуватися правильних пропорцій крупи та води: довгозернистий – 1 до 1,5 чи 1 до 2, басматі – 1 до 1,5, жасмин – 1 до 1,5, крупнозернистий – залежно від рецепта 1 до 1,7 аж до 1 до 3, пропарений – 1 до 2, коричневий – 1 до 2,5-3.
- Останні 5-7 хвилин приготування плову накрити каструлю рушником або серветкою під кришку. Вони вберуть зайву пару, а після вимкнення вогню залиште каструлю з рушником на 10-15 хвилин.
Читайте також: