Кемерон подякував британцям, які хочуть залишитися у ЄС

Кемерон подякував британцям, які хочуть залишитися у ЄС

Фото: Reuters

Підрахунок голосів після референдуму у Британії триває.

Прем'єр-міністр Великобритані Девід Кемерон подякував жителям країни, які на референдумі підтримали членство в ЄС.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

"Дякую кожному, хто проголосував за те, щоб зберегти Британію сильною, безпечною і найкращою в Європі, і тисячі тих, хто працював по всій країні в кампанії за збереження членства в ЄС", – написав Кемерон.

Прихильники і противники виходу Великобританії зі складу ЄС йдуть нарівні при підведенні підсумків референдуму.

Зараз після обробки бюлетенів з 128 з 382 місцевих виборчих територій Сполученого Королівства, за вихід з ЄС і за збереження членства проголосували за 4,6 млн осіб, а громадська думка розділилася навпіл.

Напередодні на очах шести тисяч глядачів на стадіоні "Уемблі" колишній мер Лондона Борис Джонсон, який виступає за вихід країни з ЄС, вступив в полеміку з лідером консерваторів Рут Девідсон. Аудиторія в підсумку стала на бік Джонсона. Його заяви щодо незалежності країни підтримували оплесками.

На початку червня стало відомо, що у Британії зростає частка прихильників виходу країни з Євросоюзу. Після чого стратегічний союзник королівства, США, заявив про надзвичайну важливость збереження Лондоном свого місця в європейському співтоваристві. Напруга напередодні референдуму досягла найвищого рівня, коли була вбита депутатка-лейбористка Джо Кокс, яка виступала за продовження перебування країни в складі ЄС. Після цієї події агітація перед референдумом була достроково припинена.

Як проходить референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС

Як проходить референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація