Обама планує ще більше натиснути на Росію й надалі підтримувати Україну

Обама планує ще більше натиснути на Росію й надалі підтримувати Україну

Обама обіцяє посилити тиск на РФ. / Фото: Reuters

Президент США наголосив, що ще більше тиснутиме на Росію та продовжить зміцнювати Україну.

Президент США Барак Обама заявив, що продовжить підтримувати економіку України та реформи, які проводитиме Київ. Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

За словами американського президента, на додаток до санкцій проти РФ, США підтримуватиме Україну, а також реформи, ініційовані Порошенком та Яценюком.

"Ми будемо й надалі дотримуватися подвійної політики - ще більше тиснути на Росію та зміцнювати Україну, даючи зрозуміти Путіну, що все ще можна вирішити дипломатичним шляхом" - наголосив Обама.

Однак, як наголосив президент США, він не впевнений, що Путін може передумати. "Я не налаштований оптимістично, що його (Путіна - ред.) політичний курс зміниться", - сказав Обама.

Він також додав, що Путін дивиться назад, а не вперед. Обама також, не виключає, що президент РФ, з часом таки може передумати.

"Проте, ми повинні бути певні, що можемо захистити наших союзників та підтримати принципи, які берегли мир в Європі увесь післявоєнний період", - додав Обама.

Як повідомлялося раніше, Обама і Меркель домовились притягнути Росію до відповідальності. Лідери двох країн висловили стурбованість зростанням рівня насильства на Сході України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація