Опубліковано відео штовханини під час суду над Корбаном

Опубліковано відео штовханини під час суду над Корбаном

Штовханина сталася априкінці засідання / Фото: Фото Валерії Ковалінської/ТСН

Штовханина сталася за участі депутатів. 

У Мережі опублікували відео штовханини, що сталася під час засідання Печерського суду щодо  розгляду скарги захисту лідера політради партії УКРОП Геннадія Корбана.

Суд постановив перенести розгляд скарги адвокатів політика на наступний день та привести його до будівлі суду.

Після оголошення рішення судді, депутати, які прийшли підтримати Корбана, побачили смс-повідомлення, яке отримав прокурор, із вказівкою вручити затриманому політику підозру. Народні обранці заблокували прокурора і викликали поліцію,  а у залі почалася штовханина.

Суддю та прокурорів із зали вивели бійці спецпідрозділу "Титан", які прибули на місце події. До суду приїхали і карети швидкої. Одному з присутніх на засіданні стало зле. 

Нагадаємо, що у вівторок, 3 листопада, співробітники Служби безпеки України вивезли лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана з Новозаводського суду у Чернігові. Корбана посадили до мікроавтобуса та вивезли у невідомому напрямку. Дехто із депутатів та адвокати Корбана назвали такі дії "викраденням", оскільки з о 8:20 вівторка закінчився 72-годинний термін затримання політика.

Про затримання Геннадія Корбана заявив нардеп Борис Філатов у суботу, 31 жовтня, близько 9 ранку. За словами депутата, Корбана схопили бійці "Альфи" при цьому не висунувши жодних обвинувачень. Крім того, масштабні обшуки пройшли у офісах та будинках "укропівців", зокрема у офісі народного депутата Бориса Філатова.

СБУ та ГПУ у спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення.

Як стало відомо ТСН, ухвалу на обшук видав суддя районного суду Чернігова. Такий документ вручили одному із дніпропетровських підприємців, до якого вдерлися з обшуком. Начебто "Фонд оборони країни" перевів 17 мільйонів фіктивним фірмам.

Адвокат Геннадія Корбана Ігор Головко заявив, що процедурні дії силовиків щодо голови УКРОПу є викраденням, оскільки його не повідомили про те, у чому звинувачують, не дали повідомити родичів та скористатися послугами адвокатів. Натомість в СБУ називають такі заяви брехнею, відзначаючи, що Корбана затримали в рамках розслідування кримінального провадження. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація