Підозрюваний у хабарництві "слуга народу" Юрченко вийшов під заставу в 3 млн

Підозрюваний у хабарництві "слуга народу" Юрченко вийшов під заставу в 3 млн

Фото: УНІАН

Йому треба здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

За народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють у спробі отримати хабар, внесли три мільйони гривень застави.

Про це повідомили у Вищому антикорупційному суді, передає Громадське.

Заставу за Юрченка внесли напередодні, 24 вересня, у повному обсязі.

Утім коли він вийде зі слідчого ізолятора, на нього покладуть низку обов'язків. Йдеться про заборону відлучатися з місця проживання без дозволу; обов'язок повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування з іншими людьми про обставини справи, зокрема з іншим підозрюваним — неофіційним помічником депутата Іваном Фіщенком. Також йому треба здати на зберігання закордонні паспорти й носити електронний браслет.

Нагадаємо:

  • НАБУ  затримало помічника парламентаря Олександра Юрченка через хабар. Він отримав 13 тисяч доларів із домовлених 200 тисяч за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. Згодом Бюро оприлюднило відеоматеріали, де Юрченко у завуальованій формі просив надати йому 13 тисяч доларів за сприяння у внесення змін до законодавства і скерувало до генпрокурора проєкт повідомлення про підозру чинному народному обранцю.
  • Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що доказів хабарництва нардепа у тих матеріалах, які їй передали з НАБУ, не побачила, тому оголошення нардепу про підозру не буде. Згодом, 17 вересня, Венедіктова все ж підписала підозру Юрченку.
  • 17 вересня Юрченко написав заяву про вихід з фракції і партії "Слуга народу". Своєю чергою, у Верховній Раді офіційно заявили про виключення Юрченка з лав "слуг".
  • Помічник нардепа Іван Фіщенко, якого взяли під арешт за підозрою у пособництві в отриманні хабаря, вніз заставу у 1,5 млн грн і вийшов із СІЗО. 

Нардепу Олександру Юрченку обрали запобіжний захід

Нардепу Олександру Юрченку обрали запобіжний захід

Повʼязані теми:

Наступна публікація