Путін у Парижі проведе "неформальну розмову" з Макроном

Путін у Парижі проведе "неформальну розмову" з Макроном

Фото: Reuters

Зустріч президентів буде першою. 

Президент Росії Володимир Путін у Парижі зустрінеться з новим французьким лідером Еммануелем Макроном 29 травня.

Про це повідомив помічник російського президента Юрій Ушаков.

За його словами, у Версалі відкривається виставка Ермітажу, присвячена 300-річчю першого візиту російського монарха Петра Першого до Франції. Макрон запропонував Путіну разом її відвідати.

"У ході телефонної розмови нового президента Франції і Путіна 18 травня після відповідних поздоровлень і обміну думками з актуальних питань міжнародного та двостороннього порядку денного Макрон запропонував спільно відзначити 300-річчя поїздки Петра Першого і разом відвідати цю виставку в Версалі", - наводить РИА "Новости" цитату Ушакова.

Помічник Путіна додав, що лідери двох країн проведуть "неформальні переговори в досить вузькому складі", аби встановити робочий контакт.

"Ми цю ідею підтримали і вважаємо, що відвідування Версаля надає можливість відвертого, довірчого обміну думками з широкого кола питань. Це буде важлива перша зустріч нового президента Франції з Путіним", - сказав Ушаков.

Він наголосив, що спочатку переговори відбуватимуться у вузькому складі "один плюс два",  продовжаться в розширеному складі, а потім лідери дадуть прес-конференцію.

Нагадаємо, 18 травня президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з главою Франції Еммануелем Макроном. Путін, зокрема, привітав Макрона з офіційним вступом на посаду президента Франції і формуванням нового уряду. Крім того, президенти поговорили про війну на Донбасі. 

У Франції підтвердили, що Макрон зустрінеться з президентом Путіном 29 травня з нагоди відкриття у Версалі виставки, присвяченої 300-річчя візиту Петра Першого до Франції. 

Новий президент Франції зустрінеться із Путіним

Новий президент Франції зустрінеться із Путіним

Повʼязані теми:

Наступна публікація