Рада знову не змогла обрати аудитора НАБУ

Рада знову не змогла обрати аудитора НАБУ

Фото: УНІАН

Голосів не вистачило на жодного з кандидатів.

Верховна Рада України знову не змогла обрати аудитора НАБУ з двох кандидатів – Роберта Сторча та Найджела Брауна.

Причому у рейтинговому голосуванні, яке дає змогу надалі голосувати за призначення, виграв Найджел Браун. Але на голосуванні за призначення голосів за нього не вистачило – всього 200 "за".

Парубій направив питання про кандидатури на доопрацювання у комітет з запобігання корупції.

Нагадаємо, 16 березня Верховна Рада не поставила на порядок денний питання вибору аудитора Національного антикорупційного бюро – у сесійній залі не вистачило голосів. 

Раніше голова антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв не дозволив розглядати на комітеті кандидатуру на пост аудитора НАБУ Найджела Брауна, оскільки були "виявили маніпуляції документообігом парламенту для просування пана Брауна". Також Соболєв звинувачує Брауна у зв'язках з російськими олігархами. 13 нардепів комітету в обхід голови провели засідання та проголосували за кандидатів.

Противники Брауна кажуть, що за його допомогою хочуть усунути з посади голову НАБУ Артема Ситника. Ті ж, хто голосував за, кажуть, що ухвалили двох кандидатів, окрім Брауна ще й генерального інспектора Мін'юсту США Роберта Сторча, за якого виступає власне Соболєв. А обирати між двома кандидатами вже будуть у сесійній залі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація