Суд не відправив за ґрати адвоката російського ГРУвця

Суд не відправив за ґрати адвоката російського ГРУвця

Фото: Facebook.com/ov.sokol

Суддя повідомив, що ухвалу можна оскаржити впродовж 5 днів.

Адвоката російського військового Євгена Єрофеєва Оксану Соколовську не взяли під варту, як того вимагала прокуратура.

Таке рішення у понеділок ввечері ухвалив суддя Шевченківського районного суду Києва Володимир Бугіль, - пише "Українська правда".

"Клопотанню відмовити", - зазначив він. Суддя повідомив, що цю ухвалу можна оскаржити впродовж 5 днів.

Спецназівці були затримані 16 травня біля міста Щастя Луганської області. Під час перестрілки з українськими військовими був вбитий боєць 92-ї бригади ЗСУ Вадим Пугачов, а Олександр Александров та Євген Єрофєєв отримали поранення, після чого потрапили в полон. Їх перевезли до Києва, де їм зробили операції.

Російських військових в Україні звинувачують в участі в терористичній організації. Наразі Александров перебуває у лікарні, а Єрофєєва перевели в СІЗО. В СБУ заявили, що затримані ГРУшники обміну не підлягають і постануть перед судом.

Під час допитів полонені військові наполягали на тому, що є чинними бійцями спецназу ГРУ Росії і виконували завдання Міноборони РФ, проте вже на суді від цих свідчень відхрестились. 

Про можливість обміну ГРУшників на Надію Савченко багато говорили і вище керівництво двох держав, і захист полоненої. Востаннє обміну в рамках "всіх на всіх" попросила російська омбудсвумен.

Следственный судья Бугель отказал в полном объеме в удовлетворении ходатайства об избрании мне меры пресечения. Указал ...

Posted by Оксана Соколовская on Monday, February 29, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація