Термін дії санкцій проти РФ пов'язаний із виконанням Мінських угод - G7

Термін дії санкцій проти РФ пов'язаний із виконанням Мінських угод - G7

Фото: Getty Images

Ми визнаємо відповідальність Росії у конфлікті в Україні, - йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ країн "Великої сімки".

Термін дії санкції проти Росії чітко пов'язаний із повним виконанням РФ зобов'язань в рамках Мінських угод та повагою до суверенітету України.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів закордонних справ країн "Великої сімки", - пише Укрінформ.

"Ми нагадуємо, що тривалість санкцій чітко пов'язана з повною реалізацією Росією своїх зобов'язань щодо Мінських угод та повагою до суверенітету України", - йдеться у заяві.

Країни "Великої сімки" наголосили на необхідності виведення іноземних збройних формувань та техніки з території України, повернення Україні контролю над кордоном та безпечному доступі і наданні гуманітарної допомоги.

"Ми визнаємо відповідальність Росії у конфлікті в Україні та підкреслюємо ключову роль у відновленні миру і стабільності в країні шляхом вжиття всіх необхідних кроків для покращення ситуації. Поведінка Росії не відповідає правилам міжнародного порядку, які ми готові захищати та відстоювати", - йдеться у заяві.

Країни "Великої сімки" також підтвердили невизнання та засудження незаконної анексії Криму Росією.

Нагадаємо, що президент США Дональд Трамп розглядає можливість застосування нових санкцій проти Росії та Ірану у зв'язку із ситуацією у Сирії.

Про це заявила американський постпред при ООН Ніккі Гейлі.

"Президент має намір обговорити це питання, і процес обговорення вже йде, - сказала вона.

"Велика сімка" не стала вдаватися до санкцій проти Росії через хімічну атаку в Сирії

"Велика сімка" не стала вдаватися до санкцій проти Росії через хімічну атаку в Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація