В Індії закликали Україну спростити візовий режим

В Індії закликали Україну спростити візовий режим

Фото: УНІАН

Мешканці Індії хочуть отримати аналогічні умови видачі віз, які мають українці.

Індія закликає Україну лібералізувати візовий режим, запровадивши для індійців спрощену систему видачі віз, яка діє для українців.

Про це заявив посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті під час прес-конференції у Києві, пише УНІАН.

"Для громадян України вже 1,5 року діє система видачі віз після прибуття (терміном до 29 днів – прим.ред.). Ми хочемо, щоб для індійських громадян були введені аналогічні умови видачі віз", - наголосив він.

За словами посла, минулого року Індію відвідали 21 тисяча українців-туристів, натомість індійських громадян в Україні практично не було.

"За моїми оцінками, в Україні торік не було жодного індійського туриста. Всі індійські громадяни, які відвідали Україну, крім бізнесменів, або були студентами, або їхніми родичами і друзями", - сказав Бхарті.

До того ж він зазначив, що третина індійського населення має доходи, аналогічні доходам жителів ЄС і США, а загальний обсяг індійського туристичного ринку - 375 млн осіб.

"Якщо припустити, що хоча б 0,01% індійських туристів відвідає Україну і залишить в ній по 100 дол. - це вже майже 40 млн дол.", - запевнив посол.

Нагадаємо, Швейцарія готова запровадити безвізовий режим для громадян України. Але перед цим відповідне рішення має ухвалити Євросоюз.

Повʼязані теми:

Наступна публікація