В Україні заморожуються всі кримінальні провадження проти Януковича

В Україні заморожуються всі кримінальні провадження проти Януковича

Янукович може знову отримати доступ до свого майна в Україні / Фото: Getty Images

Через юридичну колізію розслідувати їх ближчим часом буде нікому.

Всі провадження проти Віктора Януковича в Україні тимчасово закриті. Це випливає зі слів керівника управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сам Янукович тепер навіть може подорожувати світом.

"Інтерпол відмовив взагалі у здійсненні міжнародного розшуку, і дійсно, він може бути затримані тільки на території України. В якійсь країні з формальних причин можуть не затримати, пославшись на те, що на даний час у базі немає, тому ми можемо не затримати", - пояснив представник ГПУ.

Від 1 березня справи стосовно Януковича заморозять у самій Генпрокуратурі. Бо законодавці не внесли зміни до закону про Державне бюро розслідувань. Тож за кілька днів усі слідчі країни втрачають свої повноваження, а працівники в новостворене бюро – не набрані.

Справи проти втікача можуть розвалитися на півроку. Ними ніхто не займатиметься, а отже, запобіжні заходи не будуть продовжуватися, а арешти на майно будуть зняті.

Юридичний колапс наступає в саме той момент, коли слідчі мають непрямі докази того, що рішення про розгін активістів Євромайдану ухвалив особисто Віктор Янукович. А викрадені з бюджету гроші Януковича за два роки так і не повернулися до державної скарбниці.

Як Україна власноруч дає шанс Януковичу залишитись непокараним

Як Україна власноруч дає шанс Януковичу залишитись непокараним

Повʼязані теми:

Наступна публікація