WikiLeaks розповів про роботу нового голови Бразилії на США

WikiLeaks розповів про роботу нового голови Бразилії на США

Ілюстрація / Фото: Reuters

12 травня Темер приступив до виконання обов'язків глави держави і сформував уряд.

Виконуючий обов'язки президента Бразилії Мішел Темер, призначений на цей пост після тимчасового відсторонення президента Ділми Руссефф, передавав інформацію політичного характеру посольству США, випливає з опублікованих сайтом WikiLeaks дипломатичних телеграм.

"Темер, звалив президента Бразилії Ділму Руссефф, передавав секретну політичну інформацію розвідувальним службам США", — наголошується в офіційному Twitter проекту.

12 травня Темер приступив до виконання обов'язків глави держави і сформував уряд. За кілька годин до цього верхня палата бразильського парламенту — сенат — проголосувала за початок процедури імпічменту щодо Руссефф. Її усунули від влади мінімум на півроку, поки триватиме судовий розгляд.

У четвер, 12 травня, верхня палата парламенту Бразилії проголосувала за початок процедури імпічменту Ділми Русеф і негайне відсторонення її від виконання своїх обов'язків на час цієї процедури. За цей крок проголосували 55 сенаторів, проти - 22. Рішення сенату означає, що тепер у верхній палаті парламенту Бразилії будуть проводитися слухання справи про імпічмент. На цей час Русеф відсторонена від виконання обов'язків.

Ділму Русеф звинувачують у приховуванні справжнього розміру дефіциту бюджету країни під час її виборчої кампанії в 2014 році. Одночасно з цим з 2014 року в Бразилії йде розслідування корупційних схем контрольованої державою компанії Petrobras.

Повʼязані теми:

Наступна публікація