Яценюк назвав умови щодо своєї відставки

Яценюк назвав умови щодо своєї відставки

Фото: Reuters

Прем'єр-міністр начебто готовий поступитися кріслом.

Голова уряду України Арсеній Яценюк готовий піти у відставку, якщо у парламенті знайдуться голоси під нового прем'єр-міністра та новий план дій.

Про це він начебто заявив на зустрічі з головами фракцій та президентом у понеділок, 14 березня, повідомляє "Українська правда" з посиланням на лідера Радикальної партії Олега Ляшка та голову фракції "Народний фронт" Максима Бурбака.

Ляшко сказав, що на зустрічі були знайдені підстави для формування нової коаліції і "радикали" готові брати в цьому участь.

Максим Бурбак каже, що "Народний фронт" також готовий брати участь у новій коаліції. За його словами, президент Петро Порошенко назвав три виходи з політичної кризи: технократичний уряд, який очолюватиме Наталія Яресько, політичний уряд і продовження підтримки діючого уряду.

У той же час лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк зазначив, що не почув від Яценюка готовності піти у відставку.

"Я особисто такого не почув. Була промова, яка могла на це натякнути, але чіткої позиції, що "я йду у відставку" я не почув", - сказав Березюк.

Яценюк готовий скласти повноваження, якщо за це проголосують 226 депутатів

Яценюк готовий скласти повноваження, якщо за це проголосують 226 депутатів

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація