Як живуть дружини Януковича і Азарова: мінімум публічності, максимум господарства

Як живуть дружини Януковича і Азарова: мінімум публічності, максимум господарства

Людмила Янукович якщо і з'являється на публіці, то найчастіше - в опері / Фото: Сегодня

Українські VIP-дружини рідко з'являються на публіці і у порівнянні зі своїми європейськими "колегами" ведуть дуже закритий спосіб життя.

Дружини вищих українських чиновників майже не супроводжують своїх чоловіків у ділових поїздках і на світських раутах, займаючись виключно домашнім господарством, йдеться в статті журналу Корреспондент.

Президент окремо, перша леді - окремо

Перша леді Людмила Янукович навіть не живе в Києві, де знаходиться її чоловік, вважаючи за краще оберігати домашній затишок у Донецьку, в оточенні жіночої половини клану - невісток та онуків.

Навіть на сайті президента її ім'я згадується лише в декларації про доходи глави держави. Такий розділ існував і на порталі українського лідера, але до 2010 року. З приходом до влади Януковича розділ перевели в архів. На питання чому прес-служба Януковича повідомила, що це особисте побажання дружини президента.

Улюблена розвага першої леді – балет. Втім, не балетом єдиним. Також вона займається благодійністю і іноді подорожує. Їй подобається Італія. А от у Києві вона буває вкрай рідко. Перша леді не з'являється навіть на днях народження чоловіка, якщо вони відзначаються в Києві.

Тихе життя Азарової

Людмила Азарова колись працювала викладачем інформатики, а тепер виховує онуків. / Фото: 4post.com.ua
Ореол таємничості оточує і Людмилу Азарову, дружину прем'єр-міністра. Однак несподівано вона легко погодилась відповісти на питання про своє життя.

Дружина глави Кабміну колись працювала викладачем інформатики, але сьогодні, за словами 66-річної Азарової, її основна робота - виховання онуків.

Як розповіла Азарова, вона живе на держдачі в елітному київському передмісті Конча-Заспа, сама веде все домашнє господарство, їздить на ринок за продуктами і іноді готує м'ясо по-французьки.

Вихідні в родині Азарових, як правило, дні сімейні. Вечори вона проводить у прогулянках і бесідах з чоловіком в парку біля озера в Конча-Заспі.

Дружина прем'єра вважає себе домашньою людиною, а замість ресторанів віддає перевагу опері і балету. Також разом з чоловіком Азарова відвідує вечори акордеоніста і нардепа-регіонала Яна Табачника, а також гумористичне шоу Студія Квартал 95.

Таємничі Клюєва і Колеснікова

Андрій і Жанна Клюєви / Фото: ТаблоID
На цих концертах у Азарової є шанс зустрітися з однією зі своїх "колег" - Жанною Клюєвою, дружиною Андрія Клюєва, першого віце-прем'єра.

Це сімейство теж любить іноді вийти в люди на гумористичне шоу. Однак, на відміну від Азарової, Клюєва категорично відмовилася спілкуватися: мовляв, у її чоловіка є особиста позиція з цього приводу - сім'я політика не повинна бути публічною.

Основний час, судячи з усього, Клюєва проводить в Обухівському районі, в селищі Рудики, де за гранітним парканом на 17 га землі розкинувся маєток сімейства Клюєвих.

Світлана Колеснікова живе на два міста - то в Києві, то в Москві / Фото: ТаблоID
Дружина Бориса Колесникова, віце-прем'єра, відповідального за проведення Євро-2012, не відстає від Клюєвої за рівнем своєї закритості. Як заявляє сам чиновник, його дружина Світлана займається виключно вихованням їх семирічної дочки та 20-річного сина. Колесникова, за словами віце-прем'єра, живе на два міста - то в Києві, то в Москві, де вчиться їх син.

Бізнесвумен і дружина

А ось Вікторія Тігіпко, друга половина ще одного віце-прем'єра, Сергія Тігіпка, займає серед владних дружин першого ешелону особливе положення, бо вона - бізнесвумен.

Дружина віце-прем’єра Тігіпка - Вікторія - відома бізнесвумен. / Фото: Weekly.ua
39-річна Тігіпко управляє венчурним фондом TA Venture, організовує конференції для інтернет-підприємців День інвестора Центральної та Східної Європи, а також керує роботою Одеського міжнародного кінофестивалю. Однак, незважаючи на зайнятість, Тігіпко стверджує, що не змогла б не працювати.

Вільний від роботи час присвячує трьом дітям: дев'ятирічному синові від першого шлюбу, а також народженим в союзі з Тігіпком шестирічної дочки і трирічного сина. У Києві її разом з дітьми можна зустріти в торгово-розважальних центрах Dream Town і Блокбастер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація