Якщо підозри у справі Шеремета несправедливі, "будуть кадрові зміни" - Зеленський

Якщо підозри у справі Шеремета несправедливі, "будуть кадрові зміни" - Зеленський

Фото: УНІАН

Президент каже, що готовий нести будь-яку відповідальність.

Президент Володимир Зеленський обіцяє: якщо люди, які проходять у справі вбивства журналіста Павла Шеремета як підозрювані, виявляться несправедливо втягненими у справу, будуть "кадрові зміни".

Про це він сказав під час прессконференції 20 травня.

"Я готовий нести будь-яку відповідальність, але я не несу відповідальність за те, що йде слідство і люди є ймовірними вбивцями. Люди, які займаються слідством, несуть відповідальність. Ми хочемо, щоб вбивць Шеремета знайшли й вони сіли за ґрати. Я готовий нести відповідальність, якщо слідство було не правильним. Якщо там були великі помилки. якщо не дай Боже там було щось спеціально спрямовано проти цих людей - я готовий робити серйозні кадрові висновки і без цього не обійдеться. Там де я можу впливати", - сказав він.

Він наголосив, що президент не може впливати на правоохоронні органи та суд. 

"Мені сказали, знайшли ймовірних вбивць - затягнули мене в це. Так і є, я нічого не боюсь. Я прийшов, показали матеріали… Але це слідство, а рішення за судом. І нехай суд вирішує", - додав він. "Моя відповідальність єдина - знайти цих людей і посадити у в'язницю. А якщо знайшли не тих людей, і протримали їх в тюрмі, то щодо всіх, хто це зробив, мають бути кадрові зміни. Вони понесуть відповідальність", - заявив Зеленський. 

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. За версією слідства, саме вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження.

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація