Зеленський розповів про підготовку обміну 200 українців

Зеленський розповів про підготовку обміну 200 українців

Фото: Офіс президента України

Будуть проведені два великі треки з обміну полоненими, сказав він.

Президент України Володимир Зеленський заявив про те, що українська влада веде переговори про повернення 200 ув'язнених Росією громадян України. Про це він оголосив під час українського ланчу в Мюнхені, де відбувається безпековий форум, пише "Європейська правда".

Зеленський відзначив, що після проведення зустрічі нормандської четвірки у грудні 2019 року кількість загиблих на Донбасі знизилася, однак у січні 2020 знову зросла.

"Було дуже боляче. І що ти робиш, ти починаєш продовжувати діалог, я не думав про дипломатію, ми просто дзвонимо всім колегам, всім представникам, лідерам нормандської четвірки, проговорюємо, давайте заспокоїмось. Зменшуються постріли. Ми домовилися про два великі треки обміну. Практично домовилися, і дійсно зараз говоримо про повернення 200 українців", - наголосив український президент.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський виступив із промовою на безпековому форумі у Мюнхені та відповів на низку запитаннь. Він розповів про нову пропозицію України щодо розведення сил на Донбасі, його можливий візит до Білого дому та оголосив про створення "платформи єдності" за участю мешканців ОРДЛО. Повний текст його виступу дивіться за посиланням.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація