Зеленський та Лукашенко у Житомирі обмінялися жартами про Росію

Зеленський та Лукашенко у Житомирі обмінялися жартами про Росію

Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко / Фото: Офіс президента України

Зала таку розмову зустріла сміхом та оваціями.

Президент України Володимир Зеленський під час форуму регіонів України та Білорусі у Житомирі обмінявся жартами з білоруським лідером Олександром Лукашенком.

Зеленський говорив про теплі відносини між двома країнами.

"Я дійсно вважаю, що білоруси для нас – дуже теплі люди, дуже теплі відносини. Не хотів би у жодному разі нікого ділити. Але до кого ближчі білоруси? До росіян, чи до українців?(…) Яка відповідь на це запитання? Відповідь – у прізвищі поважних гостей з Білорусі", - пожартував Зеленський, натякаючи на Лукашенка.

Перша зустріч Зеленського та Лукашенка

Президент України Володимир Зеленський вперше проведе зустріч із білоруським президентом Олександром Лукашенком в рамках форуму регіонів України та Республіки Білорусь. Дивіться трансляцію наживо.

Опубліковано ТСН Live Пʼятниця, 4 жовтня 2019 р.

Лукашенко його слова зустрів гучним сміхом та усмішкою. Своєю чергою, під час свого виступу білоруський гарант також говорив про тепле ставлення до України.

"Чим рідніші наші держави, чим згуртованіші будемо ми, тим більший опір ми будемо відчувати. Ніхто в світі не дозволить нам дуже сильно дружити. На жаль, світ діє за принципом розділяй і володарюй", - сказав Лукашенко. Після цього він звернув увагу на те, що у залі дуже багато журналістів.

"Вони точно мою заяву розтлумачать, ніби ми проти Росії або Китаю налаштовані", - промовив Лукашенко. У відповідь Зеленський відповів: "А ви не соромтеся".

Після овацій у залі та сміху,  білоруський президент підсумував: "Я вас за язик не тягнув. Я не соромлюся. Ви не думайте, що тільки там (у Росії – ред.), будуть нас пресувати. Але і там, на Заході, не дуже це сприймуть".

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у рамках участі в Другому форумі регіонів України та Республіки Білорусь у Житомирі. Це їхня перша офіційна зустріч. В рамках форуму були підписані контракти на постачання продукції Білорусі понад 542 млн доларів. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація