Данія дозволила Росії добудувати "Північний потік-2", але є умова

Данія дозволила Росії добудувати "Північний потік-2", але є умова

Фото: Associated Press

Йдеться про використання суден з якірним позиціонуванням.

Nord Stream 2 AG отримала дозвіл від Датського енергетичного агентства (DEA) добудувати незакінчену ділянку російського газопроводу "Північний потік-2" у своїх водах з використанням нових трубоукладачів. Йдеться про трубоукладальні судна з якірним позиціонуванням.

Про це йдеться  в повідомленні DEA.

Агентство дало дозвіл на добудову трубопроводу з використанням судна, оснащеного системою якірного позиціонування. До нині проводити роботи в акваторії королівства дозволялося виключно суднам із динамічним позиціонуванням.

"У відповідь на запит Nord Stream 2 AG DEA вирішило внести зміни в умови використання трубоукладальних судів з динамічним позиціонуванням в дозвіл на будівництво "Північного потоку- 2", - сказано в повідомленні.

У заяві DEA йдеться, що решта робіт буде проводитися за межами району, де діють вимоги до турботи про навколишнє середовище через те, що на дні Балтійського моря затоплені запаси хімічної зброї.  

Росіяни планують добудувати "Північний потік-2", зокрема, за допомогою якірної баржі "Фортуна" та трубоукладача "Академік Черський". 

Як повідомлялося, швейцарська компанія Allseas заявила, що не відновить роботи з будівництва "Північного потоку-2". Трубоукладальна компанія покинула регіон роботи у Балтиці та перейшла працювати на інший проєкт.

Американський президент Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2020 рік. Він передбачає санкції проти російського газопроводу і компаній, що займаються його будівництвом.  

США готові ввести нові санкції проти газогону "Північний потік-2"

США готові ввести нові санкції проти газогону "Північний потік-2"

Повʼязані теми:

Наступна публікація