Франція планує заборонити усі бензинові і дизельні автомобілі

Франція планує заборонити усі бензинові і дизельні автомобілі

Фото: УНІАН

Таку ініціативу збираються втілити до 2040 року.

Сьогодні, 6 липня, новий міністр екології Франції Ніколя Юло заявив про план заборонити усі бензинові та дизельні автомобілі у країні до 2040 року.

Про це повідомляє The Telegraph.

Юло – відомий французький еколог та колишній ведучий програми про дику природу. Такий радикальний захід був одним із тих, які він представив на прес-конференції 6 липня вранці в рамках плану французького президента Еммануеля Макрона зменшити обсяг викидів вуглецю у країні до 2050 року.

Міністр оголосив про "завершення продажу бензину або транспорту у період до 2040 року". Французам допоможуть фінансово перейти на більш екологічні альтернативи.

Міністр екології Франції Ніколя Юло / Фото: Reuters

Юло назвав приклад "європейського виробника", який вже почав діяти. Це було посиланням на шведський концерн Volvo, який у середу, 5 липня, оголосив про плани випускати лише електричні та гібридні транспортні засоби від 2019 року. Це зробить його першим великим автовиробником, що відмовився від автомобілів і позашляховиків, які працюють винятково на двигунах внутрішнього згорання.

Генеральний директор концерну Хакан Самуельссон заявив, що цей крок був продиктований вимогами клієнтів. Це означає, що через два роки усі нові автомобілі Volvo будуть мати певну форму електричного двигуна.

"Рішення є, наші власні виробники мають у своєму розпорядженні засоби для виконання цієї обіцянки", – сказав Юло, назвавши це "проблемою громадського здоров'я".

Про плани відмовитись від транспорту, який використовує бензин, заявляли й інші країни, зокрема Німеччина, Індія, Нідерланди, Норвегія.

Нагадаємо, Паризьку кліматичну угоду підписали у грудні 2015 року. Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Паризької угоди" 2016 року. 1 червня поточного року Дональд Трамп оголосив про вихід США з цієї угоди. На знак протесту Ілон Маск звільнився з посади радника президента. Це рішення також різко засудив Леонардо Ді Капріо, посол доброї волі ООН з проблем клімату. Американці влаштували масові протести.

Повʼязані теми:

Наступна публікація