Іран заявив, що ніколи не припинить випробування балістичних ракет

Іран заявив, що ніколи не припинить випробування балістичних ракет

Фото: Reuters

У країні не визнають резолюцій Радбезу ООН.

В Ірані заявили, що не припинять випробування балістичних ракет незалежно від резолюцій Радбезу ООН.

Про це заявив командувач ВПС Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану бригадний генерал Амір Алі Гаджизаде, передає агентство Reuters.

Гаджизаде дав відповідний коментар після того, як Тегеран провів серію випробування балістичних ракет, що украй занепокоїло світову спільноту. Зокрема, кандидат у президенти США від демократів Гіларі Клінтон закликала до введення нових санкцій проти Ірану.

"Ракетна програма Ірану не припиниться ні за яких обставин. КВІР ніколи не приймав резолюцій Радбезу щодо ракетної роботи Ірану. Ми завжди готові захистити нашу країну від будь-якого агресора. Іран не перетвориться на Ємен, Ірак чи Сирію", - заявив командувач ВПС.

За словами Гаджизаде, Іран не має намірів розпочинати війну, однак "сіоністський режим (Ізраїль) – наш ворог та ви не довіряємо американським чиновникам".

Командувач нагадав, що у країні є підземні ходи, де зберігаються ракети і "ці тунелі не можуть бути знищені, навіть якщо туди поцілить атомна бомба".

Нагадаємо, що Іран провів випробовування балістичної ракети. Запуск проводився у невстановленому місці. Місцеві ЗМІ пишуть, що випробування було проведено, щоб "показати стримувальну міць Ірану". Також Іран вирішив продемонструвати здатність "ісламської республіки протистояти будь-якій загрозі проти ісламської революції, держави і суверенітету країни". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація