Канадський Квебек припинить вакцинацію препаратом AstraZeneca

Канадський Квебек припинить вакцинацію препаратом AstraZeneca

Фото: Associated Press

AstraZeneca будуть вводити тільки тим людям, хто вже щепився цим препаратом один раз.

Франкомовна канадська провінція Квебек не пропонуватиме своїм житлям перші дози вакцини проти коронавірусу препаратом AstraZeneca. 

Про це інформує Reuters.

AstraZeneca будуть вводити як другу дозу тільки тим людям, хто вже щепився цим препаратом один раз. Для цього використовуватимуть поточні та майбутні поставки

Провінція Онтаріо також зазначила, що стурбована ризиком виникнення тромбів. Там заявили, що теж можуть відмінити введення перших доз AstraZeneca, проте остаточного рішення поки немає.

Вчора, 12 травня, від AstraZeneca офіційно відмовилася Норвегія.

Нагадаємо, що на початку березня в низці країн світу призупинили вакцинацію препаратом від AstraZeneca на час розслідування випадків утворення у щеплених тромбів.

18 березня Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА) прийшло до висновку, що вакцина безпечна і ефективна. Після цього більшість держав-членів ЄС відновило використання препарату.

Однак пізніше комітет з безпеки Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) прийшов до висновку, що між вакциною від коронавірусу AstraZeneca і рідкісними випадками утворення тромбів все ж є можливий зв'язок. Тому ризик виникнення тромбів порадили внести в список дуже рідкісних побічних ефектів вакцини.

Раніше італійська газета "La Stampa" інформувала, що Єврокомісія вирішила не продовжувати контракти з виробниками векторних вакцин проти COVID-19 AstraZeneca і Johnson & Johnson.

Читайте також:

Європейське медичне агентство оголосило, чи безпечно використовувати вакцину "AstraZeneca"

Європейське медичне агентство оголосило, чи безпечно використовувати вакцину "AstraZeneca"

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація