На Шрі-Ланці заблокували Facebook через напади на мусульман

На Шрі-Ланці заблокували Facebook через напади на мусульман

Фото: Associated Press

Під заборону потрапив і месенджер WhatsApp.

Влада Шрі-Ланки оголосила про тимчасове блокування деяких соціальних мереж та месенджерів, зокрема до списку потрапили Facebook та WhatsApp.

Про це пише Deutsche Welle.

Такий крок викликаний нападами на мусульман. Днем раніше кілька десятків людей в одному з міст Північно-Західної провінції закидали камінням мечеті і магазини, якими керують мусульмани. Крім того, співрозмовники агентства Reuters повідомили про чоловіка, якого побили в результаті суперечки, що почався в Facebook.

Нагадаємо, від 21 квітня, коли в країні святкували католицький Великодень, у церквах та готелях Шрі-Ланки прогриміла серія скоординованих вибухів. Там запровадили надзвичайний стан. Відомо, що вибухи влаштували семеро терористів-смертників. У Міноборони Шрі-Ланки вважають, що це помста за теракт у мечетях Нової Зеландії

Спочатку поліція думала, що вибухи могли підготувати терористи-смертники радикального мусульманського об'єднання National Thowheeth Jama'ath. Згодом відповідальність на себе взяла "Ісламська держава".

За останніми даними кількість загиблих у терактах сягнула близько 260 осіб. Ще 500 людей були поранені. Серед загиблих є громадяни 13 країн. Як повідомлялося, двох головних підозрюваних уже затримали. Після інцидентів, влада країни вислала вже понад 600 іноземних громадян, серед яких близько 200 — ісламські проповідники.

На Шрі-Ланці почав діяти закон, який не дозволяє носити головні убори, що закривають обличчя

На Шрі-Ланці почав діяти закон, який не дозволяє носити головні убори, що закривають обличчя

Повʼязані теми:

Наступна публікація