Омріяний притулок. Важкий шлях біженців до Європи

Тисячі людей штурмують європейські кордони, втікаючи від війни і смерті на Захід.

Тисячі людей, які втекли із власних домівок, намагаються прорватися до Європи.

Згідно з останніми даними ООН, кордони Євросоюзу штурмують уже понад 500 тисяч мігрантів і щодня їхня кількість зростає. Водночас через складні умови пересування шлях до кращого життя дуже часто стає надто важким: багато хто гине дорогою. Зокрема, від початку року в морі втопилися майже три тисячі біженців, які прямували до Європи.

Натомість європейські країни не надто гостинно зустрічають шукачів кращої долі.

Так, Словенія зустріла біженців сльозогінним газом, а потім відкрила кордон і дала людям автобуси. Країна починає пропускати мігрантів після того, як уночі поліцейським довелося відганяти переселенців від кордону із Хорватією.

Водночас біженці прямують до Австрії через Угорщину, до якої мігранти потраплють через хорватський кордон. Спочатку Хорватія вітала мігрантів, але згодом офіційний Загреб заявив, що не може впоратися із потоком нелегалів.

Найпопулярнішою серед мігрантів країною є Німеччина, яка очікує до кінця року отримати один мільйон заявок на надання статусу біженця. Наразі офіційного статусу біженця в Німеччині шукають щонайменше 250 тисяч людей.

Нагадаємо, напередодні країни ЄС схвалили план щодо розподілу 120 тисяч біженців. Проти рішення проголосували Угорщина, Словаччина, Румунія та Чехія, а Фінляндія утрималася.

Повʼязані теми:

Наступна публікація