ПАРЄ не голосуватиме за відставку Аграмунта на червневій сесії - ЗМІ

ПАРЄ не голосуватиме за відставку Аграмунта на червневій сесії - ЗМІ

Фото: Getty Images

Очікується, що відставка президента ПАРЄ буде поставлена на голосування 9 жовтня, в день відкриття сесії.

ПАРЄ не голосуватиме за відставку свого президента Педро Аграмунта на поточному сесійному тижні, а відкладе розгляд питання до осені.

Про це інформує "Європейська правда".

Парламентарі вирішили подати підписи за відставку Аграмунта в останній день сесії, щоби фактичний розгляд цього питання відбувся вже восени, коли в залі гарантовано буде достатня кількість депутатів. Очікується, що відставка президента ПАРЄ буде поставлена на голосування 9 жовтня, в день відкриття сесії.

Проте лишається ймовірність, що Педро Аграмунт до того часу сам подасть у відставку з президентської посади, щоби уникнути додаткових санкцій, які будуть запроваджені в разі його "жорсткої" відставки.

Нагадаємо, скандал довкола Аграмунта розгорнувся після повідомлення про його візит до Сирії. Він визнав, що зробив помилку, коли полетів російським літаком. Аграмунт заявляв, що росіяни його обманули і підставили, а також, що добровільно у відставку він не піде. 

Делегати ПАРЄ не очікували візиту їхнього президента Педро Аграмунта до Сирії на запрошення російських депутатів. Як повідомив народний депутат, член української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, делегати ПАРЄ шоковані таким візитом

Інформація про візит Педро Аграмунта до Сирії з'явилась 20 березня. Росія анонсувала цей захід як сигнал того, що все одно присутня у ПАРЄ, хоча вже два роки не надсилала у Страсбург список своєї делегації. А перед тим російську делегацію позбавляли голосу через анексію Криму, тоді, образившись, Росія припинила роботу у ПАРЄ, а цього року висловила бажання повернутись.  

Аграмунта спробують звільнити з посади президента ПАРЄ

Аграмунта спробують звільнити з посади президента ПАРЄ

Повʼязані теми:

Наступна публікація