Перед виборами у США Facebook заблокував понад 800 сторінок і акаунтів

Перед виборами у США Facebook заблокував понад 800 сторінок і акаунтів

Фото: Reuters

Ці сторінки і акаунти активізувалися "саме в цей час - незадовго до проведення проміжних виборів США".

Співробітники соціальної мережі Facebook заблокували понад 800 сторінок і акаунтів користувачів за поширення неправдивої інформації напередодні запланованих на листопад проміжних виборів у США, повідомляє американський телеканал CNN.

"Сьогодні ми заблокували 559 сторінок і 251 акаунт у зв'язку з тим, що вони постійно порушували правила про нерозповсюдження спам-повідомлень", - йдеться в заяві співробітників Facebook, що відповідають за безпеку соцмережі.

При цьому в заяві підкреслюється, що ці сторінки і акаунти активізувалися "саме в цей час - незадовго до проведення проміжних виборів США".

У Facebook уточнили, що мова йде про таких способах введення в оману користувачів, як розміщення особами з вигаданими іменами недостовірної інформації на політичну тематику, залучення публіки на сторонні сайти і підвищення популярності записів у соцмережі за допомогою недозволених інструментів.

У США 6 листопада пройдуть проміжні вибори в Конгрес, у ході яких будуть переобрані всі члени Палати представників Конгресу США, значна частина сенаторів, а також губернаторів.

Facebook повідомив, що хакери зламали 50 мільйонів акаунтів

Facebook повідомив, що хакери зламали 50 мільйонів акаунтів

Повʼязані теми:

Наступна публікація