Після протестів на Кубі безвісти зникли понад 500 людей

Після протестів на Кубі безвісти зникли понад 500 людей

Фото: Associated Press

Зазначається, що багатьох людей заарештували працівники міліції в цивільному одязі, і багато сімей кажуть, що вони досі не отримували повідомлень про місцеперебування своїх рідних.

Понад пів тисячі осіб на Кубі вважають зниклими після антивладних протестів. Група адвокатів Cubalex заявляє, що сотні людей, серед яких багато підлітків, були затримані.

Про це повідомляє Sky News із посиланням на групу адвокатів Cubalex.

Джаннісет Ріверо, прессекретарка Центру вільної Куби, що базується у Вашингтоні, вважає, що більше 500 протестуючих зникли безвісти. Вона заявила, що багато хто був засуджений в коротких судових процесах без присутності захисту.

"Це набагато більше, оскільки зараз вони продовжують арештовувати людей. На Кубі немає верховенства закону. Ці судові процеси є незаконними, і сім'ї навіть не змогли побачити обвинувачених.

Режим боїться людей, тому що люди вийшли на вулиці, щоб вигукувати про свободу, тому зараз вони намагаються встановити контроль над населенням", – каже Ріверо.

У той же час уряд Куби стверджує, що навколо протестів проводиться кампанія дезінформації.

Нагадаємо:

  • На Кубі тисячі людей вийшли на демонстрації через дії влади під час пандемії. Антиурядові протести називають чи не найбільшими, що відбувалися у країні. Учасники акцій висловлювали обурення зростанням цін під час пандемії та недостатнім рівнем вакцинації. Люди звинувачували владу у некомпетентності. У деяких містах відбулися сутички між демонстрантами і поліцією. Повідомляють про поранених. Утім, точної кількості не називають.

Новини світу: перша жертва та сотня затриманих – у Кубі тривають антиурядові протести

Новини світу: перша жертва та сотня затриманих – у Кубі тривають антиурядові протести

Повʼязані теми:

Наступна публікація