Росія не виконала свої зобов'язання у Сирії - постпред США в ООН

Росія не виконала свої зобов'язання у Сирії - постпред США в ООН

Фото: Reuters

Вашингтон покладає відповідальність на Москву за збереження запасів хімічної зброї в Сирії.

Росія не виконала свої зобов'язання як гарант знищення хімічної зброї в Сирії.

Про це під час засідання Ради безпеки ООН 13 квітня заявила постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі.

"Якби Росія виконала свої зобов'язання, в Сирії вже не було б хімічної зброї, і ми б не опинилися сьогодні в такій ситуації", - сказала вона.

Гейлі нагадала, що Росія 12 разів скористалася правом вето, "щоб захистити режим Башара Асада" в Радбезі. Також вона сказала, що Росія використовувала право вето шість разів, щоб блокувати резолюцію, в якій засуджується застосування хімічної зброї.

Крім того, Москва блокувала продовження мандата Спільного механізму з розслідування, який дозволив би міжнародному співтовариству притягнути до відповідальності винних у застосуванні хімічної зброї в Сирії.

Москва скликає засідання Радбезу ООН, аби обговорити ситуацію у Сирії

Москва скликає засідання Радбезу ООН, аби обговорити ситуацію у Сирії

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп зараз консультується із союзниками щодо можливих дій в Сирії. Президент Франції Еммануель Макрон пригрозив завдати удару по "хімічних об'єктах" сирійського правителя.

Як повідомлялося, за інформацією гуманітарних організацій, в ніч на 7 квітня вертоліт скинув бочкову бомбу з хімікатами над сирійським містом Дума. За цими даними, загинули десятки людей, сотні - звернулися до лікарень. Більшість постраждалих мирних жителів - жінки і діти, відзначають активісти. Росія та Сирія заперечують інформацію про хімічну атаку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація