Трамп обговорив Сирію з "військовим кабінетом", діяти буде після розмови з Мей і Макроном

Трамп обговорив Сирію з "військовим кабінетом", діяти буде після розмови з Мей і Макроном

Фото: Reuters

Трамп ще не ухвалив остаточного рішення щодо Сирії.

Президент США Дональд Трамп зустрівся зі своїми військовими радниками, щоб обговорити можливі дії через хімічну атаку у Сирії. Але остаточного рішення з цього питання ще не ухвалено.

Про це заявила речниця Білого дому Сара Сандерс, передає ABC.

За її словами, у Білому домі продовжують вивчати дані розвідки щодо хімічної атаки у Сирії і перебувають на зв'язку із партнерами.

Трамп сьогодні матиме телефонні розмови з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей і президентом Франції Еммануелем Макроном. Президент США обговорить з ними можливі дії західної коаліції проти режиму правителя Сирії Башара Асада.

Біля сирійських берегів уже є британський підводний човен - ЗМІ

Біля сирійських берегів уже є британський підводний човен - ЗМІ

Нагадаємо, проурядові війська Сирії, підтримувані Росією, почали новий наступ на території Східна Гута в околицях Дамаска. Метою сирійської влади стало місто Дума. 7 квітня одразу кілька правозахисних організацій, що працюють в регіоні, в тому числі й волонтерський рух "Білі каски", заявили, що в регіоні відбулася хімічна атака.

8 квітня президент США Дональд Трамп, коментуючи останній випадок застосування хімічної зброї в Сирії, безпосередньо звинуватив президента РФ Володимира Путіна і владу Ірану в прямій підтримці "звіра Асада" і пообіцяв, що за це "доведеться заплатити велику ціну".

Росія за свого боку попередила США про "серйозні наслідки" ударів по Сирії, якщо під час цих ударів постраждають російські громадяни.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація