США точно відомо, хто стріляв у пілотів СУ-24 - МЗС Росії

США точно відомо, хто стріляв у пілотів СУ-24 - МЗС Росії

Фото: ANADOLU AJANSI

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова повідомила, що Вашингтон володіє інформацією про осіб, які стріляли в російських пілотів. 

США точно знають, хто розстріляв російського пілота - МЗС РФ / Фото: Reuters
У МЗС Росії вважають, що Вашингтон володіє інформацією щодо того, хто розстріляв одного з пілотів СУ-24 після того, як тому вдалося катапультуватися. Про це повідомляє офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. 

"Я б хотіла звернути увагу Держдепартамента США на те, що в соціальних мережах є всі дані про тих людей, які з землі розстрілювали пілотів, а також їхні фотографії. Більш того, в нас є всі підстави вважати, що в США точно знають, хто ці люди", - сказала Захарова на брифінгу в Москві.

Вона також назвала "дикими" "коментарі Держдепу США з роздумами про те, як пов'язаний розстріл пілота російського літака з землі з правом на самооборону".

Як повідомлялося раніше, турецькі винищувачі збили російський військовий літак, який порушив повітряний простір Туреччини.

Двом росіянам, які були на борту Су-24 вдалося катапультуватися, однак у повітрі їх обстріляли сирійські повстанці.

Відповідно до їхньої заяви, одного з росіян було вбито.

Через падіння російського літака до МЗС Туреччини викликали дипломатів з США, Франції, Великобританії, Росії та Китаю.

Окрім цього, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу виступив із заявою про збиття російського літака Су-24. Прем'єр заявив, що Туреччина має повне право відповідати на грубі порушення повітряного простору країни.

Опісля з'явилася інформація, що один з льотчиків вижив і був евакуйований в район аеродрому Хмеймім. Подробиць рятувальної операції міністр оборони Сергій Шойгу не повідомив.

Повʼязані теми:

Наступна публікація