Туреччина заявила про обстріл своєї території із Сирії

Туреччина заявила про обстріл своєї території із Сирії

Фото: Reuters

Напад здійснили бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

На територію Туреччини з боку Сирії було випущено до восьми мінометних снарядів. Вибухи сталися на території турецького міста Кіліс.

В результаті від отриманих поранень загинула одна людина. Крім того, постраждали двоє дітей, вони госпіталізовані. На місці події працює слідча група. Людей попросили не виходити на вулицю.

Як зазначає турецька газета Hurriyet, напад здійснили бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, що раніше на бік мешканців міста Ракка, повсталих проти терористичного угрупування "Ісламська держава", перейшли близько 200 бойовиків.

Такі дії змусили терористів організувати блокпости на в'їзді в місто.

Мешканці міста підняли сирійські державні прапори ще в п'яти районах міста і в ході бойових зіткнень витіснили звідти терористів. Повсталим вдалося зв'язатися з представниками урядових військ з мобільного зв'язку.

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй в п'ятницю, 26 лютого, одноголосно прийняв резолюцію з вимогою, щоб всі учасники війни в Сирії дотримувалися перемир'я. Режим припинення вогню в Сирії почався опівночі 27 лютого.

Правозахисники зазначили, що з настанням перемир'я кількість загиблих істотно зменшилася, але режим тиші все одно хиткий – сторони конфлікту звинувачують один одного в обстрілах.

Громадянська війна в Сирії почалася в 2011 році і за п'ять років забрала життя понад 270 тисяч осіб. Кілька мільйонів сирійців стали біженцями – найбільша кількість іммігрантів з охопленої війною країни прихистили Туреччина і Ліван.

Під час війни більшу територію Сирії захопили бойовики "Ісламського держави" - вони, а також терористи з "Фронту ан-Нусра" не є учасниками перемир'я. Крім того, окремі території знаходяться під контролем військ Башара Асада, опозиції і курдів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація