Біля бази ВМС США помічений російський розвідувальний корабель

Біля бази ВМС США помічений російський розвідувальний корабель

Військові супутники відстежують російське судно / Фото: wikipedia.org

Він оснащений обладнанням для перерізання підводних кабелів.

У США біля берегів штату Джорджія в районі бази ВМС США Кінгс-Бей було помічено російське розвідувальне судно, оснащене обладнанням для перерізання підводних кабелів і знищення інших датчиків.

Про це повідомляє Голос Америки.

Зазначається, що військові супутники відстежують російське судно відтоді, як в липні воно було помічено в північній частині Атлантики і почало поступово рухатися до Куби. Наразі корабель перебуває приблизно за 480 кілометрів від узбережжя США, повідомив високопоставлений військовий чиновник.

Інший представник Пентагону повідомив телеканалу Fox News, що судно "залишається в міжнародних водах".

Відповідаючи на запитання, чи є біля берегів Росії аналогічні розвідувальні кораблі США, чиновник відповів: "Звичайно. А що, по-вашому, роблять всі ці "океанографічні судна"? Китів вивчають?"

Видання повідомляє, що на базі Кінгс-Бей в Джорджії розміщені шість підводних човнів класу "Огайо", кожен із яких здатний нести 24 міжконтинентальних балістичних ракет "Трайдент". На кожній ракеті можуть бути закріплені до десяти незалежних ядерних боєголовок. Крім цих підводних човнів, на базі розміщені дві інші субмарини, з яких можуть бути запущені сотні крилатих ракет "Томагавк".

Нагадаємо, в червні поліція НАТО перехопила поблизу Латвії російський розвідувальний літак. Іл-20 летів в міжнародному повітряному просторі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація