У Кремлі прокоментували "мирний план" щодо скасування санкцій проти РФ

У Кремлі прокоментували "мирний план" щодо скасування санкцій проти РФ

Дмитро Пєсков / Фото: Getty Images

Пєсков раптом згадав про Мінські угоди. 

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що російській стороні нічого не відомо про план щодо скасування антиросійських санкцій.

На думку речника Кремля, альтернативи Мінським домовленостям немає.

"В цьому  випадку немає предмету для обговорення. Нам нічого невідомо про будь-які плани. Це перше. Друге, є загальне розуміння безальтернативності Мінських домовленостей, і розуміння того, що якщо і може бути досягнуто політико-дипломатичне вирішення української проблеми, то це можливо тільки на основі Мінських домовленостей", - цитує РИА "Новости" його слова.

Пропозицію щодо "оренди Крима" Пєсков назвав абсурдною.

"Саме формулювання, постановка питання досить абсурдна", - додав він.

Нагадаємо, раніше відома газета The New York Times повідомила, що за тиждень до того як Майкл Флінн пішов з посади радника президента США з національної безпеки, в його офіс був доставлений пакет з пропозиціями про те, як глава Білого дому Дональд Трамп міг би зняти санкції з Росії.

За інформацією видання, у складанні документа, брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко, член фракції Радикальної партії.  У плані, зокрема, містяться вимоги про виведення всіх російських військ із сходу України. Українським виборцям також запропоновано на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду строком на 50 або 100 років. 

Посол України в США Валерій Чалий заявив, що український нардеп Андрій Артеменко не уповноважений представляти якісь альтернативні мирні плани від імені України будь-якому іноземному уряду, включаючи адміністрацію США.  

Американський Конгрес може заборонити адміністрації Трампа самостійно зняти санкції з Росії

Американський Конгрес може заборонити адміністрації Трампа самостійно зняти санкції з Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація