У Польщі інфікований коронавірусом лікар покінчив життя самогубством

У Польщі інфікований коронавірусом лікар покінчив життя самогубством

Фото: Associated Press

Причиною вчинку став булінг в Мережі.

В Польші 18 березня у лікарні Кельце у віці 54 років помер професор гінекології та акушерства Войцех Рокіта, який був інфікований коронавірусом COVID-19.

Про це пише видання WProst.

У лікарні повідомили, що причина смерті не коронавірус. Медик звів рахунки з життям самотужки.

"Сьогодні в нашій лікарні вранці помер хворий на коронавірус. Причина смерті не була пов’язана з COVID-19. Наш колега, лікар і викладач покінчив  життя самогубством. Ми всі сприйняли цю інформацію з великим жалем. Він був чудовою людиною, - наголосив директор лікарні Бартош Стемплевський.

Друг родини лікаря Максиміліан Матерна вирішив досягнути відкриття кримінальної справи, адже заражений коронавірусом лікар останнім часом зустрічався в Мережі з ниіщівною критикою та булінгом, хоч після інфікування припинив займатися діяльністю і не зустрічався з пацієнтами.

На нашу думку, ця хвиля ненависті була єдиною причиною самогубства професора, - сказав юрист в інтерв’ю Onet.

Врешті звинувачення і критика користувачів в Мережі через яку сталася трагедія виявилася безпідставною. В лікарні, де працював медик підтвердили, що він не працював після повернення з-за кордону.

" З огляду на неофіційну інформацію, ми хотіли б  заявити, що працівник лікарні, в якого підтвердили коронавірус з часу повернення з-за кордону не контактував із пацієнтами та колегами, - наголосила речниця лікарні Кельце.

Нагадаємо, станом на 19 березня в Польщі зафіксовано 325 випадків інфікування новим коронавірусом. Недуга забрала вже 5 життів.

Коронавірусна пандемія: у Польщі захворіли українці, а в Європі вводять суворіші обмеження

Коронавірусна пандемія: у Польщі захворіли українці, а в Європі вводять суворіші обмеження

Повʼязані теми:

Наступна публікація