У Росії будуть штрафувати і арештовувати за втягнення дітей у акції протестів

У Росії будуть штрафувати і арештовувати за втягнення дітей у акції протестів

Фото: putininfo.com

Відповідний закон ухвалила "Держдума".

"Державна дума" РФ ухвалила в третьому читанні законопроект про покарання за втягнення неповнолітніх у несанкціоновані акції. За документ проголосували 342 депутати, проти - 42.

Про це у вівторок, 18 грудня, пише "Медуза".

"Ми не можемо залишати безкарними дії тих, хто підбиває нашу молодь, наших дітей чинити протиправні дії, порушувати закон", - сказав один з авторів законопроекту, представник "Єдиної Росії" Євген Ревенко. Він зауважив, що закон не спрямований проти батьків, а також дозволяє брати участь в заходах, які узгоджені з законом.

Олексій Курінний з КПРФ у відповідь нагадав, що нині будь-який захід можна визнати незаконним. "Законопроект передбачає дуже широке трактування і застосування <...> і, природно, буде застосовуватися вибірково", - сказав він.

За втягнення неповнолітніх у несанкціоновані мітинги пропонується карати організаторів таких заходів. За перше порушення фізичним особам буде загрожувати штраф 30-50 тисяч рублів, обов'язкові роботи або 15 діб арешту. За повторне порушення - штраф 150-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи або арешт на строк до 30 діб.

Нагадаємо, у вересні "Держдума" ухвалила в остаточному читанні урядовий законопроект про зміну пенсійного законодавства. Згідно із документом, встановлюється збільшення пенсійного віку на п'ять років: з 60 до 65 років - для чоловіків, з 55 до 60 років - для жінок.

У Держдумі РФ одноголосно ухвалили заяву про загострення ситуації в Україні

У Держдумі РФ одноголосно ухвалили заяву про загострення ситуації в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація