У Росії невідомі вбили керівника філії антикорупційного центру

У Росії невідомі вбили керівника філії антикорупційного центру

Фото: pixabay.com

Антикорупціонер помер від отриманих поранень у реанімації.

У Московській області в ніч проти вівторка невідомі здійснили напад і вбили керівника регіонального філіалу громадської організації "Центр протидії корупції" Дмитра Грибова. 

Про це у вівторок, 12 січня, пише ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"У ніч проти вівторка у Воскресенську на Дмитра Грибова було скоєно напад, в результаті чого він отримав травми різного ступеня тяжкості, зокрема, струс головного мозку. Пізніше він помер в реанімації", - сказав співрозмовник агентства. За цим фактом порушено кримінальну справу.

Як повідомив Mash у Telegram-каналі на голову громадської приймальні Грибова напали люди в масках. "Він приїхав до мами, біля під'їзду на нього вже чекали. Бандити побили Грибова прутами, швидка приїхала занадто пізно. Про все повідомив голова ради організації Віктор Костромін. О 23:20 Дмитро помер в реанімації першої районної лікарні", - пише Mash.

Костромін в коментарі ТАСС своєю чергою пов'язав вбивство колеги з його громадською діяльністю.

"Він очолив відділення нашого центру в підмосковному Воскресенську. Вчора на нього напали одразу після того, як він повернувся з судового засідання, присвяченого попереднього нападу на нього. Погрожували і нападали на нього неодноразово, били цілеспрямовано по життєво важливих органах. Я вважаю, що це злочин, пов'язаний з громадською і антикорупційною діяльністю Грибова ", - сказав Костромін.

Центр протидії корупції по Московській області розпочав свою діяльність від 2006 року. Організація офіційно зареєстрована в Мін'юсті РФ. Своєю метою вона ставить взаємодію з органами державної влади в питаннях протидії корупції та надання допомоги громадянам. Відділення центру є в 44 регіонах Росії.

Протистояння антикорупціонерів. У НАБУ та САП прокоментували конфлікт

Протистояння антикорупціонерів. У НАБУ та САП прокоментували конфлікт

Повʼязані теми:

Наступна публікація