У Сирії загинули російський капітан та майор – ЗМІ

У Сирії загинули російський капітан та майор – ЗМІ

Фото: Reuters

Вони загинули, коли сирійська армія відступила і залишила російських військових одних.

У Сирії загинули два військових російських Збройних сил.

Про це з посиланням на ветеранську організацію "Бойове братство" повідомляє "Місто на Біре".

Відзначається, що капітан Євген Константинов намагався врятувати з-під вогню начальника розвідки майора Олександра Складана. Вони загинули, коли сирійська армія відступила і залишила російських військових самих.

Голова регіонального відділення "Бойового братерства" в Єврейській автономній області Сергій Мінко в розмові з РБК підтвердив загибель Константинова. Він розповів, що Константинов народився і виріс в родині військовослужбовця в Біробіджані і був відправлений до Сирії в "спецвідрядження".

Видання зазначає, що Константинов загинув 3 травня, коли рятував пораненого Складаного. 32-річний капітан отримав шість кульових поранень.

"Сирійські військові припинили прикривати вогнем, відступили. Константинов залишився з пораненим начальником розвідки сам на сам з терористами. Коли армія арабської республіки повернула позицію під контроль, російських військових знайшли з багатьма пораненнями", - розповів Мінко.

За його словами, про загибель Константинова голові "Бойового братерства" стало відомо з документів Міноборони. В них повідомлялося, що по службі Константинова, якого він намагався врятувати був начальник розвідувального батальйону, майор Олександр Складан (1980 року народження). Він також загинув під час цього бою.

У Сирії Константинов був в спецвідрядженні від березня 2017 року як військовий радник. Він брав участь в плануванні і проведенні операцій із ліквідації терористів. Остання посада його в Росії - командир батальйону в Самарській області.

Євген Константинов / Фото: Город на Бире

Наразі, офіційно Міноборони РФ не підтвердило загибель Константинова.

Нагадаємо, від вересня 2015 року, коли Росія почала військову операцію в Сирії, там загинули, за офіційними даними Міноборони, більше 30 російських військовослужбовців-контрактників.

При цьому російські ЗМІ неодноразово повідомляли, що у бойових діях беруть участь бійці російських приватних військових компаній, в тому числі компанії "Вагнер". Але варто зазначити, що найманство за російськими законами є злочином.

Повʼязані теми:

Наступна публікація