У Великій Британії заговорили про чергове виключення Росії з ПАРЄ

У Великій Британії заговорили про чергове виключення Росії з ПАРЄ

Фото: Сайт Парламентської асамблеї Ради Європи

У ПАРЄ невдоволені ставленням російської влади до мітингарів.

Глава британської делегації в ПАРЄ Роджер Гейл закликав переглянути повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи у зв'язку із масовими затриманнями та побиттями демонстрантів на протестах в Москві.

Відповідну заяву депутата-консерватора виклав у своєму Facebook постійний представник Великої Британії у Раді Європи Крістофер Івон, пише "Європейська правда".

"Лише кілька тижнів тому ПАРЄ проголосувала, щоб відновити права Федерації, і вже зрозуміло, що Росія не має наміру виконувати свої зобов'язання і підкорятися стандартам ПАРЄ. Я сподіваюся, що Комітет міністрів розгляне це питання у вересні і нам потрібно буде повернутися до нього, коли ПАРЄ збереться на свою фінальну пленарну сесію на початку жовтня. Картини, які ми спостерігали (у Москві - ред.), є неприпустимими й нечуваними", - підкреслив він.

Гейл зазначив, що телевізійні сюжети показують, що методи, які використовуються для "підтримання порядку" під час передвиборчого етапу виборів до Московської міської думи, є зовсім не пропорційними до будь-якої загрози для громадського порядку.

"Жорстокість, з якою кийки використовуються чоловіками, які можуть не бути звичайними офіцерами поліції, однозначно вкрай неприпустима у будь-якому цивілізованому суспільстві", - наголосив він.

Парламентська асамблея Ради Європи вночі проти 25 червня підтримала резолюцію, яка змінює санкційний механізм. У цьому ж документі запрошують Росію повернутися до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу. 118 делегатів проголосували за, 62 - проти, ще 10 утрималися. Перед цим ПАРЄ відхилила понад 200 поправок, які підготувала українська делегація задля блокування повернення російської делегації до цієї організації.

Голова британської делегації в ПАРЄ приєднався до демаршу через повернення Росії до асамблеї

Голова британської делегації в ПАРЄ приєднався до демаршу через повернення Росії до асамблеї

Повʼязані теми:

Наступна публікація