Український проект ввійшов до трійки кращих на конкурсі NASA

Український проект ввійшов до трійки кращих на конкурсі NASA

Фото: NASA

Перемогти на "космічному Євробаченні" українцям не судилося.

У NASA підрахували голоси престижного конкурсу, в якому Україна вперше взяла участь і стала одним із лідерів. Винахід українських учених – це проект літачка, який може здійснювати польоти над Марсом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пальним для нього слугує сухий лід. Саме цією речовиною вкрита Червона планета. Тож заряджатися літак там зможе самостійно.

Голосування NASA закрила опівночі. Українська команда посіла третє місце. Але наші винахідники не засмучуються. Кажуть, свій проект розвиватимуть і надалі.

"Якщо дивитися з усіх проектів у цьому році, це був один із найсміливіших", - визнав Андрій Музиченко.

У конкурсі НАСА українці посіли 3 місце

У конкурсі НАСА українці посіли 3 місце

Літаком на сухому льоді вже зацікавились у Космічній національній агенції. Тамтешні науковці готові допомогти молодим ученим розробити програмне забезпечення і надати всі детальні дані про Марс. Тож уже за кілька років, сподіваються винахідники, літак може бути готовий до запуску.

"Я думаю, реально до 2024 року все зробити. Це так між оптимістичними і песимістичними прогнозами", - пояснив В'ячеслав Осауленко.

Раніше повідомлялося, що за результатами світового хакатона NASA SpaceApps Challenge і подальшого відбору український проект Mars Hopper увійшов в топ-5.

Тестові польоти розробки відбулися успішно. Розроблено комп'ютерну модель справжнього літака. На Марсі він час від часу спускатиметься на кригу і черпатиме її. Ізотопи всередині розтоплюватимуть лід. Проект зроблений під капсулу NASA "Атлас В", яка може доставити український літак на Марс.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація