В аеропорту Кабула після терактів відновили евакуаційні рейси

В аеропорту Кабула після терактів відновили евакуаційні рейси

Фото: Associated Press

Кількість людей, які чекають біля аеропорту, збільшилася.

Після терактів у районі міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая в столиці Афганістану Кабулі було відновлено евакуаційні рейси, переправлення з країни іноземних громадян та громадян Афганістану продовжується.

Про це повідомляє  СNN Türk.

"Мешканці Кабула поділилися інформацією про те, що станом на ранок кілька літаків вилетіли з аеропорту Кабула", - повідомляє телеканал.

З посиланням на місцеві ЗМІ, телеканал повідомляє, що кількість людей, які чекають біля аеропорту, збільшилася.

Своєю чергою британський прем'єр Борис Джонсон уже встиг пообіцяти, що евакуацію людей попри напад не припинятимуть. Хоча змушені її пришвидшити, йдеться 27 серпня в сюжеті ТСН.12.00.

У найближчі години евакуюватимуть своїх співробітників. І афганців - з черги: кого встигнуть. 

"Ми завжди знали, що ситуація може бути особливо вразливою через тероризм. Ми їх засуджуємо. Я думаю, що нападники - мерзенні. Але я боюся, що це те, до чого ми повинні були готуватися. Це не зупинить нас. Ми продовжимо цю евакуацію" - запевнив Борис Джонсон.

Нагадаємо:

  • Увечері 26 серпня біля аеропорту Кабула, де перебувала велика кількість людей, сталися два вибухи — біля входу до аеропорту і біля готелю Baron поблизу. Один з них, попередньо, скоїв терорист-смертник Ісламської держави, другий міг бути здійснений за допомогою начиненого вибухівкою автомобіля. Пізніше з’явилась інформація про нові вибухи в Кабулі.
  • Кількість жертв вибухів вже перевищила 100 осіб: загинули 90 цивільних осіб, 13 американських морпіхів, ще понад 150 осіб отримали поранення.
  • Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибухи в Кабулі.
  • Ударами у відповідь погрожує винуватцям подвійного теракту у Кабулі американський президент. Джо Байден вже доручив військовим командувачам розробити відповідні плани атак, які зачеплять критично важливі об'єкти ІДІЛУ. 

Новини світу: США розробляють план удару у відповідь по позиціях ІДІЛ

Новини світу: США розробляють план удару у відповідь по позиціях ІДІЛ

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Талібан захопив Афганістан
Наступна публікація