Жінки проти ОМОНу: як минув четвертий день протестів у Білорусі у фото

Жінки, діти та літні люди виходять проти поліції Білорусі.

У Білорусі четвертий день тривають протести проти результатів виборів, на яких нібито виграв Олександр Лукашенко. Люди виходять на вулиці різних міст щодня, попри вкрай жорсткі дії правоохоронців.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Вони не згодні з перемогою чинного президента Лукашенка.

Сталися перші сутички з ОМОНом, правоохоронці використовували світлошумові гранати, резинові кулі та водомети. Інтернет не працював на території країни усю ніч. Понад 100 осіб були поранені гумовими кулями.

Ввечері 10 серпня тисячі білорусів у десятках міст країни знову вийшли на акції протесту. Правоохоронці розганяли мітингарів водометами, світло-шумовими гранатами та кулями, але протести не вщухали. В результаті вибуху гранати загинув перший протестувальник, десятки поранених.

11 серпня опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Цього дня люди також вийшли на вулиці протестували. За декілька днів поліція затримала понад 5 тисяч протестувальників.

12 серпня помер другий активіст, якого жорстко затримав ОМОН.

Затриманим українцям у Білорусі загрожує 8 років в`язниці

Затриманим українцям у Білорусі загрожує 8 років в`язниці

Повʼязані теми:

Наступна публікація