5 січня: іменини, походження, значення і характер імен

5 січня: іменини, походження, значення і характер імен

Фото: Credits

​​​​​​​​​​​​​​День ангела святкують: Наум, Лілія

Типовий представник народжений 5 січня — індивідуаліст під маскою традиційності. Далекоглядний реформатор, почувається набагато спокійніше, оформлюючи свої новаторські ідеї у встановлених традицією рамках. Волелюбний, практичний і завзятий, здатний досягти успіху як у комерційних, так і в благодійних проектах.

Наум

Ім'я давньоєврейського походження, означає: той, хто утішає. У Біблії Наум - давньоєврейський пророк, що пророчив загибель Ніневії.

Маленький Наум зазвичай зовні схожий на матір. Дуже хвороблива дитина: має слабкі легені і схильний до респіраторних захворювань. Наум – товариський і добрий. У школі проявляє схильність до музики, математики або драматургії. Зазвичай непогано співає, грає на гітарі і бере участь у самодіяльності.

Всі Науми вирізняються гостинністю і люблять наносити візити у відповідь. У компанії вважають за краще послухати інших, ніж говорити самим, хоча є великими філософами. Завжди щиро співчувають чужому горю, але часто не знають, як допомогти, хоча про все мають власну думку. Науми зазвичай замкнуті. Незважаючи на зовнішній спокій і поступливість, це досить збудливі люди з багатим внутрішнім світом.

Вони здатні освоїти практично будь-яку професію. Серед Наумів багато музикантів і лікарів, електриків і інженерів, педагогів і офіціантів, архітекторів, кравців, шевців, водіїв.

Наум – чудовий сім'янин, вміє створити теплу атмосферу в будинку, незважаючи на часто нелегкий характер подружжя.

Лілія

Ім'я від латинського слова  Lilium – назвою квітки, в перекладі означає "чистий", "невинний", "симпатичний".

Вона найчастіше симпатична й тендітна, здається спокійною й невибагливою. Насправді вона вперта й некерована. Лілія - маленький тиран. Нема, здається, межі її вигадкам.

Любить здаватися слабкою й всіма скривдженою, у разі конфліктної ситуації прикидається хворою.

Шанувальників у Лілії багато, хлопців приваблює її чарівність, кокетливість, уміння яскраво одягатися. Лілія добра й не пам’ятає зло, у будь-якій компанії почуває себе розкуто, уміє від душі посміятися й повеселитися.

Любить пофліртувати, темпераментна. У неї багато подружок, які заздрять її вмінню керувати чоловіками й намагаються у Лілії цього навчитися, не проти і позлословити із цього приводу.

Лілія вдало виходить заміж. Бажано, щоб чоловік був старшим й мудрішим за неї.

Іноді на неї находить натхнення й вона починає займатися вихованням дітей, через же якийсь час може зовсім забути про них, вирушивши із подружкою магазинами. За нагоди Лілія може зрадити чоловікові, але, відчувши, що це загрожує її сімейному добробуту, одразу відмовиться від зв'язку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація